Adam-Ski, niestety, ale takie są teraz realia. A dla ścisłości, to skręciłeś w ul. Połaniecką, Meliorantów to pierwsza w prawo z Połanieckiej patrząc od DK1 A w sumie to równie dobrze mogłeś pojechać w prawo przez Wierzchowisko i Wolę Kiedrzyńską choć wtedy musiałbyś jechać przez miasto częściowo objazdem z pierwszej strony
Jak objechać korek w Częstochowie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez rafikibzyq_74, robisz kółko w ten sposób
Opcja Agamka 10km dłuższa, ale też biorę pod rozwagę
Obserwuję CZe-wę o 8 rano codziennie na korkowo i korek na ok 1-1,5km (pewnie z 20 min w plecy) :roll:
Zamieszczone przez rafikiAle jak bardzo chcesz jechać przez Wręczycę to zapraszam na kawę - 10,
Ruszam w piątek 8-go i muszę 3 miejsca w Wawce obskoczyć do fajrantu. :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rZamieszczone przez rafikiA dla ścisłości, to skręciłeś w ul. Połaniecką,
Swój a nie zna miasta :lol:Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rZamieszczone przez rafiki1. Nie wiedziałem, że Meliorantów ma połączenie z DK1
..skrzyżowanie - no prawie w każdą, bo jadąc od Mykanowa do Cz-wy skręcając na tym "skrzyżowaniu" w prawo lądujemy w polu, szczerym polu....Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez rafikiAgamek12, popraw link :wink:
Trzeba w Siewierzu odbić na Myszków, Żarki, Złoty Potok, Janów, Piasek, Mokrzesz, Zawadę, Rudniki i wylatuje się w Mykanowie przy samolocie...Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez perfexw tej opcji jest szansa na uniknięcie wszelkich korków na trasie Wawa - Katowice?
Kod:pojechaliśmy przez Myszków, Janów, Gidle i w Radomsku powrót na DK1. Objazd ciekawy, ciekawe okolice, ruch minimalny (jedynie w Radomsku remont i trochę tłoczno przez to się robiło).
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
perfex, w nocy na tych obrzeżach korków nie będzie na pewno. Czewa to chyba tylko o świcie (3-4 rano) nie stoi. Możesz też DK1 w Czewie objechać przez miasto, o tak: https://goo.gl/maps/cgWKT. W nocy miasto jest puste.
Komentarz
-
-
Czy ktoś się orientuje ile sobie drogowcy dali sobie czasu na 'wyjście z dołka' tak by na północ od Tesco były po dwa pasy w każdym kierunku?
Ja teraz na urlop się udaję i mam nadzieję (..hmmmm.. :roll: ), ze do tego czasu coś się tam 'wyprostuje'.
Jeśli nie, to moja droga w kierunkach takich jak Łask, Zduńska Wola czy nawet Zgierz będę obierać z Katowic na: Konopiska - Blachownia - Wręczyca Wlk. - Panki - Krzepice - Wieluń itd..
Do tej pory, gdy nie było tam korków to ta trasa była o ok. 30 min. dłuższa niż przez Cz-we, a teraz pewnie jeden kit....Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Adam-Ski, Właśnie wróciłem z Mazur około 22.00Przejazd przez Częstochowe to istny horror.Światła,zawijasy,tiry idzie dostać hopla. :szeroki_usmiechhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Wczoraj miałem "przyjemność" przejechania dwa razy przez to miasteczko i jedyne co chciałbym powiedzieć, to jest to, że to co oni tam wyprawiają jest pojebane jak lato z radiem - nie wiem dlaczego nie mogą puścić normalnie dwóch pasów tak jak było. Jeszcze jakieś światła wymyślili przy wiadukcie i przy tym markecie. Do tego żadnego sensownego objazdu tego burdelu. Po wyjeździe sznur tirów. I wszystkie osobówki przyspawane do lewego pasa. Trzeba wyprzedzać po prawej albo się wlec 120-140. Grrrrr.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Enriquez, W 100% popieram twoją wypowiedz.Burdel na kółkachhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aniolAdam-Ski, Właśnie wróciłem z Mazur około 22.00Przejazd przez Częstochowe to istny horror.Światła,zawijasy,tiry idzie dostać hopla. :szeroki_usmiech
Już 2 lata temu jak remontowali wiadukt czy też wiadukty (już straciłem rachubę) to wymyślałem różne objazdy by nie stać w tym korku. Teraz, jak już wcześniej pisałem, na urlop się wybieram i myślę, ze w ciągu 2 tygodni drogowcy zrobią jakieś postępy w organizacji ruchu... no jeśli nie, no to będę zmuszony swej kreatywności użyć by wymyślać na nowo jakieś objazdy tego newralgicznego punktu.
Z innej beczki, mogę dodać, porównując te jakieś 10 lat wstecz też było w Katowicach pełno bałaganu, dezorganizacji przy budowie tunelu pod rondem i teraz Katowic bez tego tunelu sobie nie wyobrażam...Była Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Komentarz
-
-
Lesiu34, obserwuj na bieżąco wpisy, to będziesz wiedział co w danym momencie się dzieje.
Ja ze swojej strony mogę obiecać, że będę starał się zdawać bieżącą relację z odcinka Warszawa -> Katowice w poniedziałek rano i Katowice -> Warszawa w czwartek wieczorem...
W każdym razie dziś popołudniu planuję ominąć Częstochowę tym samym objazdem, co w zeszły czwartek.
Update "na gorąco": dziś przejazd około 6.00 w stronę Warszawy bardzo płynny - nie było sensu omijać miasta.
Komentarz
-
Komentarz